Afsluitingen op- en afritten N3 voor onderhoudDORDRECHT – Rijkswaterstaat voert voor het groot onderhoud N3 werkzaamheden uit aan het Dordtse deel tussen de Merwedestraat en de Copernicusweg. Hier horen ook de op- en afritten van de Provincialeweg en de Laan der Verenigde Naties bij.

 

 

Voor het groot onderhoud hiervan zijn komende week en de week erop afsluitingen nodig. Weggebruikers moeten rekening houden met grote verkeersdrukte en wordt dringend verzocht de N3 zoveel mogelijk te vermijden, waarschuwt RWS.

Van woensdag 11 november 22.00 uur tot maandag 16 november 05.00 uur zijn afgesloten de oprit vanaf de Provincialeweg naar de N3 richting A16, de afrit van de N3 (vanuit Papendrecht) naar de Laan der Verenigde Naties en de oprit vanaf de Laan der Verenigde Naties naar de N3 richting A16 (deze wordt vrijgehouden voor hulpdiensten, geen werkzaamheden).

 

De week erop zij van woensdag 18 november 22.00 uur tot maandag 23 november 05.00 uur de afrit van de N3 (vanuit Papendrecht) naar de Provincialeweg, de oprit vanaf de Laan der Verenigde Naties naar de N3 richting A16 en de afrit van de N3 (vanuit Papendrecht) naar de Laan der Verenigde Naties (deze wordt vrijgehouden voor hulpdiensten, geen werkzaamheden) afgesloten.

 

Tijdens de afsluitingen zijn er omleidingsroutes voor het doorgaande en lokale verkeer. Deze zijn te vinden op www.n3werkzaamheden.nl. Er komt een nieuwe fundering en stil asfalt op de N3. Rijkswaterstaat vervangt ook andere onderdelen van de weg zoals de verlichting en voegovergangen bij bruggen en viaducten. Waar nodig is er onderhoud aan viaducten, bruggen en geluidschermen. De werkzaamheden worden in vier fases uitgevoerd en duren tot oktober volgend jaar. Verkeer moet rekening houden met een aangepaste verkeerssituatie, versmalde rijstroken en er geldt een maximumsnelheid van 70.