Nieuwe ontvangstruimte en uitleg ASZ Dordtwijk DordrechtDORDRECHT – Het Albert Schweitzer ziekenhuis locatie Dordtwijk neemt het komende etmaal geen nieuwe corona- en coronaverdachte patiënten op.

 

 

 

‘We hebben vandaag een kritiek punt bereikt’, meldt Peter van der Meer,
voorzitter van de Raad van Bestuur.‘De instroom van patiënten met corona of een coronaverdenking is al vele dagen fors groter dan de uitstroom’, meldt Van der Meer. ‘Elk bed in het ziekenhuis is bezet. Elke dag komen er forse aantallen collega’s bij die zich ziek moeten melden, omdat ze zelf het coronavirus hebben.

Een volgende corona-afdeling openen lukt niet, omdat we daarvoor onvoldoende personeel hebben. Wij blijven voorlopig op het niveau van 35 klinische coronabedden, die al geruime tijd allemaal zijn bezet, en zes coronabedden op de IC (de bezetting daarvan wisselt). De operatiecapaciteit op de locatie Dordwijk is de afgelopen weken al tot de helft teruggebracht, om bedden en personeel vrij te spelen. Alle operaties die nog plaatsvinden, hebben in meer of mindere mate een spoedkarakter. Meer operaties schrappen is om die reden geen mogelijkheid’.

Bron : Dordt Centraal