Zoeken
Nieuwe verbindingsweg Admiraal de Ruyterweg open voor verkeer DordrechtDORDRECHT – Hardrijders, gevaarlijke inhaalacties en zelfs straatraces. Sinds de nieuwe Admiraal de Ruyterweg is geopend, heeft de politie tientallen meldingen ontvangen over gevaarlijke verkeerssituaties.

 

 

 

Dat meldt wijkagent Bernhard van der Walle die contact heeft gezocht met de gemeente. “We hebben de meldingen telefonisch en schriftelijk ontvangen, maar ook in de wijk werd ik aangesproken”, vertelt hij. De politie en Handhaving hebben ook verschillende overtredingen op de weg waargenomen. Samen met de gemeente wordt gezocht naar een oplossing. De wijkagent oppert: “misschien zijn paaltjes bij de drempels, zodat automobilisten er niet omheen kunnen rijden, een oplossing maar we laten dit graag over aan de deskundigen.”

De Admiraal de Ruyterweg is nu ruim een week geopend. Sinds vorige week maandag is de M.H. Trompweg dicht, tot en met het einde van het jaar. De M.H. Trompweg wordt omgebouwd tot Tromptuinen, een parkstrook die het Admiraalsplein met het Wielwijkpark verbindt.

Bron : Dordt Centraal