Zoeken


preventie & herstelondersteuning

Rangeerterrein Kijfhoek ZwijndrechtZWIJNDRECHT – De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft donderdag bekend gemaakt dat ProRail onvoldoende beeld heeft van de fysieke staat van de infrastructuur op rangeerterrein Kijfhoek.

 

 

 

De sporen, wissels en het heuvelsysteem waarover wagons gerangeerd worden zijn op het einde van de technische levensduur en vragen verhoogde aandacht van de spoorbeheerder. Ook heeft ProRail niet genoeg aandacht voor het risicomanagement en veiligheidsgedrag, aldus de inspectie. Naar aanleiding van de bevindingen heeft ILT een last onder dwangsom (LOD) opgelegd aan ProRail. De gemeente Zwijndrecht onderschrijft de conclusies van de ILT. 

Lees meer op : https://dordtcentraal.nl/actueel/infrastructuur-en-veiligheidsgedrag-op-kijfhoek-moet-beter/