Treintje City tour gestart DordrechtDORDRECHT – Het elektrische treintje van Dordrecht Tours rijdt sinds deze week weer zijn route door de binnenstad.

 

 

 

 

Instappen kan op donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 12.35 uur bij beginpunt Dordrecht CS of op één van de tien haltes onderweg. Natuurlijk zijn de nodige maatregelen genomen volgens de richtlijnen van het RIVM. “Tussen de banken bevinden zich plastic schermen en als een wagon vol zit met mensen die niet uit hetzelfde huishouden komen, krijgen zij mondkapjes”, vertelt Anne-Marie Ponsen, die samen met Jan Prins het toeristentreintje laat rijden. “Verder maken we na iedere rit het treintje schoon en dragen wij zelf handschoenen.”

Te huur
Treinreizigers kunnen kiezen voor een enkele rondrit van een uur door de historische binnenstad, maar ook een dagkaart kopen, waarmee ze de hele dag kunnen in- en uitstappen. Buiten de reguliere dienstregeling is de elektrische trein te huur per dag of per uur. Daarnaast kunnen er verschillende arrangementen geboekt worden.

FC Dordrecht
Bij de aftrap van het nieuwe seizoen stapten wethouder Piet Sleeking (Binnenstad) en Henk Donkervoort, commercieel manager van FC Dordrecht, in. De laatste had een cadeautje meegenomen voor Anne-Marie en Jan: een FC Dordrecht-shirt. “In het verleden gingen we wel eens naar wedstrijden”, zegt Anne-Marie. “Nu moeten we dat gauw weer een keer doen natuurlijk.”

Info: dordrechttours.nl.

Bron : Dordt Centraal