Wegafsluiting van afrit A16 naar de N3 DordrechtDORDRECHT – Boskalis Nederland voert in opdracht van Rijkswaterstaat werkzaamheden uit voor de reconstructie van de aansluiting A16-N3.

 

 

 

Onderdeel hiervan is het asfaltonderhoud op de hoofdrijbaan A16 richting Breda. Hiervoor wordt de A16 in de weekenden van 8 en 15 mei afgesloten richting Brabant. 

Van vrijdag 8 mei 20.00 uur tot maandag 11 mei 05.00 uur vinden wegwerkzaamheden plaats op de A16 va de Drechttunnel tot de Moerdijkbrug. De deklaag van het asfalt en alle detectielussen worden vervangen. Daarnaast wordt het brugdek van de fietsbrug Amstelwijck over de A16 vervangen. De werkzaamheden worden zowel overdag als ’s nachts uitgevoerd. Van vrijdag 15 mei 20.00 uur tot maandag 18 mei 05.00 uur vinden wegwerkzaamheden plaats op hetzelfde wegdeel, eveneens overdag als ’s nachts. Lokaal verkeer wordt met borden omgeleid over de Laan der Verenigde Naties, Mijlweg en N3. De afritten van de A16 naar Ambacht, Zwijndrecht en Dordrecht Centrum blijven bereikbaar. Voor fietsers worden maatregelen getroffen tijdens de afsluiting van de fietsbrug. De grootschalige omleiding voor doorgaand verkeer vanuit Rotterdam loopt via de A15 en A29. De omleidingsroutes worden aangegeven op gele borden en informatiepanelen langs en boven de weg.