stadswervenDORDRECHT – Ontwikkelingscombinatie Stadswerven, een samenwerking van gebiedsontwikkelaar AM, Dura Vermeer en J.P. van Eesteren, is gestart met de verkoop van 44 nieuwe woningen, bestaande uit 34 appartementen en tien grondgebonden woningen, op Stadswerven in Dordrecht.

 

 

Luxe appartementen en karaktervolle stads- en havenwoningen
De wijk Stadswerven groeit verder met de komst van deelplan The Yard, dat wordt gerealiseerd tussen de Merwede en de toekomstige jachthaven aan het Wantij. Het is een deelplan met een stoere architectuur, afkomstig van het Dordtse architectenbureau Lugten Malschaert Architecten. The Yard omvat een woningaanbod van 34 appartementen, verdeeld over twee appartementengebouwen, en tien grondgebonden stads- en havenwoningen. Er wordt een groot groen binnenhof gecreëerd, ontworpen door Lodewijk Baljon Landschapsarchitecten, dat een extra tuin en ontmoetingsplek biedt aan bewoners. In het hof komt eveneens een half-verdiepte dubbellaagse stallingsgarage, waarin alle bewoners een eigen parkeerplek hebben.

Dockyard
Op de hoek van de Maasstraat met de Werf van Schouten komt appartementengebouw Dockyard van vijf woonlagen met in totaal negen luxe appartementen, dat tegenover de toekomstige jachthaven van het Wantij ligt. De woonoppervlaktes variëren vanaf 112 tot en met 131 vierkante meter. De prijzen zijn vanaf 495.800 tot 527.500 euro v.o.n.

Bron : Dordt Centraal