Stoelen gemaakt van oude kranten DordrechtDORDRECHT – Zou het kunnen: een stoel maken van oude kranten? Bij de Cheeta’s, groep 7/8 van Yulius-school de Atlas op de Staart, gingen ze de uitdaging aan.

 

 

 

Het bleek een flinke uitdaging, maar met hulp van wat rollen ducttape, werden er twee Dordt Centraal-stoelen ontwikkeld waar je daadwerkelijk op kunt zitten. “Een erg leuk en leerzaam project”, aldus Luuk Dona-van der Spoel, leerkracht van de groep. 

 

“Wij kijken elke dag wel even in de klas naar Het Klokhuis”, vertelt leerkracht Luuk Dona-van der Spoel van Yulius-school de Atlas. “In een uitzending ging het over hoe sterk driehoeksconstructies zijn, zelfs als je ze maakt van slap materiaal, zoals een krant. In de uitzending werd een stoel gemaakt van opgerolde kranten. Die uitdaging wilden wij ook wel aangaan.” De leerkracht haalde een overgebleven stapel kranten op bij Dordt Centraal en de klas, die bestaat uit dertien leerlingen, ging hard aan de slag. Dat bleek nog niet mee te vallen. “Op tv zag het er heel makkelijk uit, maar om iets te maken wat stevig genoeg was om op te zitten, bleek nog niet zo eenvoudig.”

 

Succeservaring
Na veel proberen, en met wat hulp van sterke tape dus, werden uiteindelijk twee ‘krantenstoeltjes’ gemaakt die sterk genoeg bleken. “Lex, Dion, Reza en Ryan lukte het om het krukje dat in Het Klokhuis werd gemaakt, te fabriceren. Pim en Elian kwamen zelfs met een eigen variant, een laag stoeltje met rugleuning”, aldus de trotse leerkracht. Of de leerlingen zelf ook trots waren? “Dat vinden deze leerlingen vaak lastig. Ze zijn onzeker, zien vaak veel beren op de weg en vinden meestal dat het beter had gekund. Maar dit was zeker een waardevolle succeservaring.”

Bron : Dordt Centraal