Zoeken


preventie & herstelondersteuning

ASZ klaar voor Coronovirus DordrechtDORDRECHT – Hoe heeft het Albert Schweitzer ziekenhuis (ASz) zich voorbereid op het nieuwe coronavirus?

 

 

 

Voorlichter van het ASz Frank van den Elsen vertelt morgen in Dordt Centraal wat ze wel en wat ze niet doen, als er een patiënt met verdachte verschijnselen binnenkomt op de Spoedeisende Hulp (SEH).

“De isolatiemaatregelen wijken niet af van wat gebruikelijk is bij gewone griep. Door het hele ziekenhuis heen hebben wij in totaal 35 isolatiekamers waar een patiënt met (onder meer) coronaverdenking verpleegd kan worden. Medewerkers dragen niet standaard mondkapjes. Alleen een patiënt die én ziekteverschijnselen vertoont én in risicogebied is geweest, krijgt zélf een zogeheten FFP2-masker opgezet en wordt daarna verder in een isolatiekamer verpleegd. Verplegend personeel op de isolatiekamers dragen wel beschermende kleding en een mondkapje. 

Lees meer op : https://dordtcentraal.nl/actueel/asz-bereidt-zich-voor-op-eventuele-corona-uitbraak/