Zoeken


preventie & herstelondersteuning

Wedstrijdgroep-en-coaches-DDD_6-10-12019DORDRECHT – De kunstrijders van Kunstrijvereniging De Drechtsteden strijden vanaf donderdag 21 tot en met zondag 24 februari voor de hoogste plaatsen op het Nederlandse Kampioenschap Kunstrijden (NK/Challenge Cup) in Den Haag. ( Foto: Piet van Es) .

 

 

 

 

In de afgelopen maanden hebben de rijders van de Dordtse vereniging zich in selectiewedstrijden geplaatst voor het NK.

In de Senioren dames gaat de regerend Nederlands Kampioenen Niki Wories (23) trachten haar titel te prolongeren en de kwalificatiepunten te halen voor het WK Kunstrijden. In de Junioren dames rijdt Dani Loonstra (15) haar 2e NK in de Junioren en zal zeker gaan voor een podiumplaats en zal Didier Dijkstra (15) bij de Junioren heren zijn titel willen prolongeren.

In de categorie Advanced Novice dames rijdt Julia van Dijk (13) dit jaar voor goud, nadat zij vorig jaar het zilver won in deze categorie. Zij gaat de strijd aan met clubgenootjes Josefine Boer (13), Emilie Schop (14) en Lilia Lupanova (12), die op het NK debuteren in deze categorie. Lilia was vorig jaar de nummer 1 en Emilie de nummer 2 in de categorie Basic Novice. Omdat Lilia de Russische nationaliteit heeft moest zij de titel Nederlands Kampioene gunnen aan de nummer 2 clubgenote Emilie Schop. In de categorie Basic Novice rijden de jongste rijdsters Angel Delevaque (9) , Gabi Loonstra (11) en Kira van Mensvoort (11).