Zoeken


preventie & herstelondersteuning

Stadhuis-DordrechtDORDRECHT – Zestien Dordtse dichters zijn in de race om officieel Stadsdichter te worden. De meesten hebben zichzelf aangemeld, anderen hebben dat pas gedaan nadat ze door anderen waren voorgedragen.

 

 

 

In totaal zijn er 30 namen genoemd. Sommige voorgedragen dichters hebben geen belangstelling voor de functie. De komende tijd buigt een jury zich over het werk van de kandidaten. De jury bestaat uit voorzitter Ankie Kesseler (directeur Bibliotheek Aanzet), Sjoerd van Lee (Popcentrale), Anne Vegter (voormalig Dichter des Vaderlands, woonachtig in Rotterdam). Na het lezen en beoordelen van werk van de dichters draagt de jury drie kandidaten voor. Deze dichters krijgen de vraag een gedicht te schrijven met als thema ‘Dordrecht 800 jaar stad’. De dichters mogen dit gedicht voordragen op de verkiezingsavond op 22 april 2020. Dan beslist de jury wie zich de komende twee jaar Stadsdichter van Dordrecht mag noemen.