Bosje bloemen Joods begraafplaatsDORDRECHT – Bloemen als teken van medeleven. Op de Joodse begraafplaats op gemeentelijke begraafplaats Essenhof zijn tussen donderdag 30 januari en zondag 2 februari vernielingen gepleegd.

 

 

 

Onbekende daders braken het hek aan de kant van de Nieuweweg open en spoten een hakenkruis en leuzen op twee grafstenen. De beheerder van de begraafplaats deed aangifte. De politie is op zoek naar getuigen die iets van de vernielingen hebben gezien. Ook in Bureau Rijnmond op TV Rijnmond werd gisteren een getuigenoproep gedaan. De kans dat getuigen zich melden is niet zo groot, omdat de begraafplaats schuil gaat achter hoge hagen. De politie is nog bezig met sporenonderzoek om de daders te achterhalen. Daarom worden de graven pas volgende week schoongemaakt.

 

In de Joodse gemeenschap is geschokt gereageerd. “Wij zijn hier heel erg van geschrokken”, zegt een vrouw van wie familieleden op deze begraafplaats zijn begraven. “Het lijkt wel steeds erger te worden. Dit doet extra pijn, zeker zo kort na de herdenking van 75 jaar bevrijding van Auschwitz.” Burgemeester Kolff reageerde eveneens geschokt: ‘Dit is wanstaltig gedrag, help de politie om de daders van de deze lage actie op te sporen’.

Bron : Dordt Centraal