Zoeken


preventie & herstelondersteuning

tentoonstelling Kees Verwey en zijn idolen Dordrechts Museum DordrechtDORDRECHT – Het Dordrechts Museum trok in 2019 als museumorganisatie, verdeeld over de locaties Dordrechts Museum, Huis van Gijn en Het Hof van Nederland, in totaal ruim 150.000 bezoekers. (Archieffoto’s: Thymen Stolk ) 

 

 

 

 

De tentoonstelling Werk, bid & bewonder, die in 2018 al zo succesvol was gestart, trok in 2019 samen met de expositie over Otto Dicke ruim 40.000 bezoekers. Andere tentoonstellingen die grotendeels tegelijkertijd liepen, waren Beet! en Kees Verweij. In totaal bezochten 90.000 bezoekers in 2019 de tentoonstellingen en de vaste collectie van het Dordrechts Museum. Begin december is de dubbeltentoonstelling Slow Fashion gestart in Huis Van Gijn en Dordrechts Museum. Huis Van Gijn werd vorig jaar 27.000 maal bezocht. Het Hof van Nederland ontving 19.000 bezoekers. Circa 25.000 voorbijgangers hebben de robotarm op het plein voor Het hof van Nederland aan het werk gezien bij het schrijven van de Nederlandse Statenbijbel. Na 11 maanden was de klus geklaard. De collectie van het Dordrechts Museum is ook in de Verenigde Staten te zien geweest in het Columbus Museum of Art in Ohio. Maar liefst 120.000 bezoekers bewonderden de topstukken uit Dordrecht. Het was voor het museum in Columbus de meest succesvolle tentoonstelling tot nu toe.