Vanaf 2022 uniek elektrisch veer tussen Dordrecht en WerkendamDORDRECHT – Het veer tussen Dordrecht en Werkendam wordt vanaf 2022 volledig elektrisch. Swets ODV Maritiem, dat de aanbesteding voor deze verbinding voor de komende twaalf jaar heeft binnengehaald. 

 

 

 

 

laat de nieuwe veerpont deels in de regio (af)bouwen. Een volledig elektrische veerpont van dit formaat is uniek in Nederland. Swets ODV Maritiem, onderdeel van de Swets Group, exploiteert in Nederland meerdere veerdiensten. Zij vaart op dit moment ook al op de lijn Dordrecht-Werkendam.

Duurzaamheid was een belangrijk uitgangspunt in de aanbestedingseisen. Elektrisch vervoer past goed bij het gebied als poort naar de Biesbosch. Wethouder Rik van der Linden: “Dit is echt een mooi resultaat! We wisten dat we in de aanbesteding de lat hoog hebben gelegd, zeker op het gebied van duurzaamheid. Maar je moet ook ambitieus zijn om daar stappen in te zetten. Geweldig dat hier straks een volledig elektrische veerpont vaart. Dat past niet alleen bij onze ambitie, maar ook bij de omgeving. En het feit dat dit in onze regio werkgelegenheid oplevert, is een kers op de taart.” Zijn collega-wethouder Hans Tanis (Altena): “De aanbesteding heeft wat langer geduurd, maar we zijn enorm blij met deze uitkomst. De ervaringen met Swets ODV Maritiem zijn positief en we hebben veel vertrouwen in hun plannen. De toekomst van deze veelgebruikte verbinding is hiermee gegarandeerd. Dat is goed nieuws voor zowel de reizigers als het personeel.”

Bron : Dordt Centraal