Zoeken


preventie & herstelondersteuning

Product van duizenden flesdoppen en geshredderde dopjes ASZ Dordtwijk DordrechtDORDRECHT – ‘Grondstoffel’ is een schildpad van bijna drie meter lang, opgebouwd uit plastic doppen, bijeengespaard door leerlingen van de Dordtse openbare basisscholen.

 

 

 

 

Grondstoffel, een samentrekking van de Fabeltjeskrant-schildpad Stoffel en het woord ‘grondstof’, is tot en met februari te bewonderen in de hal van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk. 

 

“Onze leerlingen hebben dit kunstwerk gemaakt samen met kunstenaar Peter Smith”, vertelt woordvoerster Diane Kooij van onderwijsstichting OPOD . “Deze zeeschildpad is het product van duizenden flesdoppen en vermalen dopjes. Het initiatief is bedoeld om mensen bewuster te maken van de bedreiging van het wereldwijde milieu door ‘plastic soep’. Het project Free The Sea van het Wereld Natuur Fonds heeft datzelfde doel. Grondstoffel is een vrolijk en indrukwekkend geheel geworden, maar natuurlijk wel met een serieuze ondertoon.”

Lees meer op : https://dordtcentraal.nl/actueel/drie-meter-lange-schildpad-in-hal-van-ziekenhuis/