Luchtfoto Wantijbrug DordrechtDORDRECHT – Rijkswaterstaat organiseert op dinsdag 10 en woensdag 11 december van 18.00 tot 20.30 uur informatiebijeenkomsten voor bewoners en ondernemers uit Papendrecht en Dordrecht over de komende werkzaamheden aan de Wantijbrug. 

 

 

 

De Wantijbrug in de N3 is in slechte staat en moet gerenoveerd worden. Daarvoor gaat de brug vanaf 20 januari 2020 voor tweeënhalve maand dicht voor auto’s, motoren en vrachtwagens. Nood- en hulpdiensten, openbaar vervoer en (brom)fietsers en voetgangers mogen wel over de brug. Rijkswaterstaat verwacht forse verkeershinder in Dordrecht en Papendrecht en de rest van de regio.

Vrij inlopen

De informatiebijeenkomsten zijn vrij in te lopen en hebben het karakter van een informatiemarkt. Bij vier thematafels kunnen bezoekers informatie vragen aan medewerkers van Rijkswaterstaat en de gemeenten Dordrecht en Papendrecht. Er is informatie over de werkzaamheden aan de Wantijbrug en de N3, de hinder en omleidingsroutes en de (verkeers)maatregelen die worden genomen om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Tijdens elke bijeenkomst worden twee presentaties gegeven: de eerste om 18.30 uur en de tweede om 19.30 uur.

Waar en wanneer

De avond op 10 december is in het gemeentehuis van Papendrecht, die op 11 december is in de  Duurzaamheidsfabriek op het Leerpark in Dordrecht. Bezoekers kunnen op elk gewenst tijdstip binnenlopen.

Meer informatie

Informatie over de renovatie van de Wantijbrug is te vinden op www.rijkswaterstaat.nl/renovatiewantijbrug of via het gratis telefoonnummer van Rijkswaterstaat: tel. 0800-8002. Onder Aanpak Drechtsteden staat op rijkswaterstaat.nl een overzicht van alle projecten op en rond de N3.

Bron : Dordt Centraal