Zoeken


preventie & herstelondersteuning

Luchtfoto Stadion FC DordrechtDORDRECHT – Een nieuw stadion voor FC Dordrecht is alleen haalbaar als de gemeente garant staat voor de investering van minstens 17 miljoen euro.

 

 

 

 

 

Het college van burgemeester en wethouders is daar niet toe bereid en houdt vast aan de eerder gemaakte afspraken over Sportpark Krommedijk: geen steun aan FC Dordrecht, wel 1,7 miljoen euro voor de vernieuwd infrastructuur rond een nieuw stadion.

 

Er zijn de afgelopen jaren veel plannen geweest voor een nieuw stadion, maar die bleken telkens niet levensvatbaar. Het afgelopen jaar hebben FC Dordtrecht, gemeente en andere betrokkenen gekeken naar de mogelijkheden van ‘maatschappelijk financieren’. Daarbij komen er in en om het nieuwe stadion ook andere maatschappelijke functies, zoals onderwijs en (jeugd)zorg. Ook de amateursportclubs op sportpark Krommedijk zouden hierin een plaats kunnen krijgen. Bij de verdere uitwerking van het haalbaarheidsonderzoek bleek dit niet mogelijk. Dat heeft te maken met de beperkte financiële mogelijkheden van de club en met de beperkingen die er gelden voor commerciële functies. Winkels en kantoren zijn bijvoorbeeld niet toegestaan volgens het bestemmingsplan. Er zijn wel instellingen met interesse om in het nieuwe complex ruimte te huren, maar ook zij kunnen niet in het stadion investeren.

In april van dit jaar waren sportwethouder Marco Stam en FC Dordrecht-directeur Hans de Zeeuw nog optimistisch over de herinrichtings- en vernieuwingsplannen. De Zeeuw noemde ze van ‘levensbelang’ voor de club.