Zoeken


preventie & herstelondersteuning

Dick CorporaalZWIJNDRECHT  – Afgelopen woensdag 30 oktober 2019 is oud-burgemeester en ereburger van Zwijndrecht, Dick Corporaal overleden. Corporaal was van 1991 tot 2001 burgemeester van Zwijndrecht en werd destijds bij zijn afscheid ook benoemd tot ereburger van de gemeente. Hij is 82 jaar geworden. ( Foto: Gemeente Zwijndrecht ) 

 

 

 

Corporaal, geboren en getogen in Zwartsluis, sloot zich in 1960 aan bij de ARP en werd in 1973 namens de Protestants Christelijke Partij – een samenwerkingsverband tussen ARP, CHU en SGP – raadslid in Moordrecht. In 1978 stelde Corporaal zich niet opnieuw herkiesbaar en werd hij in 1979 burgemeester van Leerdam. In 1991 werd hij burgemeester van Zwijndrecht. Na zijn benoeming betrok hij geen ambtswoning, maar kocht zelf een huis.

Aankomende dinsdag 5 november vindt in zijn woonplaats Nunspeet de uitvaart plaats. De gemeenteraad van Zwijndrecht zal tijdens de raadsvergadering van dinsdag 12 november stilstaan bij het overlijden van oud-burgemeester Corporaal.