Zoeken


preventie & herstelondersteuning

2200 kinderen genieten van het EK Shorttrack sportboulevard DordrechtDORDRECHT – Vanaf zaterdagmiddag 2 november kunnen shorttrackliefhebbers tickets aanschaffen voor de World Cup Shorttrack Finals die van 14 tot en met 16 februari 2020 verreden worden in de Sportboulevard Dordrecht.

 

 

 

 

 

De beste shorttrackers ter wereld, aangevoerd door gouden medaillewinnaar Suzanne Schulting, zullen wederom hun opwachting maken en gegarandeerd voor het spektakel zorgen waar shorttrack om bekend staat. Het is de vierde keer dat Dordrecht de organisatie van de ISU World Cup op zich neemt. Eerder was de Sportboulevard in 2012, 2016 en 2017 het toneel van de strijd om de wereldbeker. Daarnaast is twee keer het Europees kampioenschap in de stad gehouden, in 2015 en 2019. Met de titel op de 1.500 meter en winst in de superfinale pakte Suzanne Schulting in 2019 ook de allround titel. Bij de mannen veroverde de Hongaar Sandor Shaolin Liu de gouden medaille.

Zaterdag gaat het internationale shorttrackseizoen officieel van start met de eerste van zes World Cups, in Salt Lake City. Het Nederlandse team start nog zonder Sjinkie Knegt die herstellende is van een ernstig brandongeluk in januari dit jaar. Het team reist daarna naar Montreal (Canada), Nagoya (Japan), Shanghai (China), Dresden (Duitsland) alvorens naar Dordrecht af te reizen.

Voor meer informatie en tickets: www.schaatsen.nl/kalender/2020/2/isu-world-cup-6-st.

Bron : Dordt Centraal