Werkzaamheden John de Wittbrug zes weken afgesloten DordrechtDORDRECHT – Met ingang van vandaag starten er werkzaamheden aan de Johan de Wittbrug. De brug is daarvoor ongeveer zes weken afgesloten. Er geldt een omleidingsroute via het Achterom en Bagijnhof.

 

 

 

 

 

De Vest is de laatste plek in de binnenstad waar de weg nog van asfalt is. Door het vervangen van asfalt door klinkers sluit dit mooier aan op inrichting van de binnenstad. Om de beeldbepalende bomen te houden, hebben de wortels meer ruimte nodig. Hiervoor verdwijnen vijftien parkeervakken aan de kant van het water. Er komt gras voor terug. Met de nieuwe inrichting wordt de route veiliger en fietsvriendelijker. Ook komen er meer plekken om te zitten, meer groen en parkeerplekken voor fietsen. Tijdens de werkzaamheden wordt ook het wegdek van de Johan de Wittbrug vervangen.

Drukte

Vooral in de weekeinden wordt drukte verwacht op de omleidingsroute via het Achterom en het Bagijnhof. De gemeente zet verkeersregelaars in om het verkeer in goede banen te leiden. Alle parkeergarages in de binnenstad blijven bereikbaar, mogelijk met wat vertraging. Het is daarom handiger om op de fiets naar de binnenstad te komen. De weekmarkt van vrijdag en zaterdag gaat gewoon door. Op het Achterom krijgen voetgangers tijdelijk aan beide kanten van de straat een wandelstrook. Deze is met ‘barriers’ afgescheiden van de rijbaan.

Bron : Dordt Centraal