Zoeken


preventie & herstelondersteuning

Zwemmers uit Varna zwemmen in Dordtse havenDORDRECHT – Gisteren zijn de twee Bulgaarse topzwemmers in Dordrecht aangekomen die morgen zullen mee zwemmen met de Swim to Fight Cancer Dordrecht.

 

 

 

 

Hun deelname is onderdeel van de zwemuitwisseling die deze zomer in het kader van de stedenband tussen Dordrecht en Varna plaatsvindt. Vanmiddag ‘proefden’ ze van het water tijdens een duik vanaf het Groothoofd. 

 

Vasiliki Kadoglu (16 jaar) en Georgi Tsurev (18 jaar) zijn Bulgaars nationaal zwemkampioen. Vasiliki deed vorig jaar mee aan de Jeugd Olympische Spelen! Beiden wonnen eerder deze maand de Galata-Varna zwemmarathon en daarmee een ticket naar zusterstad Dordrecht en deelname aan de City Swim. Ze starten zaterdag als Team Varna in de eerste wave van de 2,5 km – om 17:30 uur precies – en dragen badmuts 31 en 32.

Dordt leren kennen

Vasiliki en Georgi komen verblijven twee dagen in de stad waar ze behalve het water verkennen, ook een stadswandeling door de historische binnenstad maken en een gezamenlijke training doen met de wedstrijdploeg van de Dordtse Reddingsbrigade. Ondanks dat ze pas sinds 4 augustus weten dat ze naar de Nederlandse zusterstad van Varna komen, weten de sponsoren de twee wel te vinden: het geld in druppelt inmiddels binnen via de teampagina.

 

Bron : Dordt Centraal