Zoeken


preventie & herstelondersteuning

tentoonstelling Kees Verwey en zijn idolen Dordrechts Museum DordrechtDORDRECHT – Conservator moderne en hedendaagse kunst Judith Spijksma heeft een tentoonstelling samengesteld over één van Nederlands meest vaardige en veelzijdige moderne kunstenaars Kees Verwey (1900-1995).

 

 

 

 

 

De tentoonstelling ‘Kees Verwey en zijn idolen’ is vanaf zondag 14 juli te zien in het Dordrechts Museum en bevat naast Verweys werken ook werk van onder andere Breitner, Verster, Vuillard, Picasso en Appel.

Het museum kreeg voor de tentoonstelling een groot aantal werken in bruikleen van vooraanstaande Nederlandse musea, het Columbus Museum of Art (Ohio, VS), Musée d’Orsay (Parijs, FR) en de Stichting Kees Verwey. Sascha Broeders van het museum: “Dat we een Picasso in huis hebben is echt bijzonder. Die hebben we nog niet eerder gehad. Ook van Eduard Vuillard hebben we zelf geen werk in onze collectie, net zo min als van kubist George Braque.” De bijzondere tentoonstelling is vanaf deze zondag tot en met 5 januari te zien in het Dordtse museum. Bij de tentoonstelling verschijnt een magazine rond Kees Verwey met interviews, essays, foto’s en gedichten. Ook worden rond de tentoonstelling verschillende activiteiten georganiseerd in het museum.

Bron : Dordt Centraal