Zoeken


preventie & herstelondersteuning

Rioolgemaal voor woning weggehaaldDORDRECHT – Een rioolgemaal dat pal voor een nieuwe woning aan de Hazelaarlaan aan de rand van Dubbeldam werd geplaatst, wordt medio volgend jaar verhuisd naar ergens anders in de nieuwbouwwijk. 

 

 

 

 

 

Er is al langere tijd discussie over het rioolgemaal en de bijbehorende schakelkast, omdat die pal in het zicht van één van de woningen staat. Zowel de bewoners als de gemeente vinden deze plaats ongewenst. In november 2018 heeft wethouder Stam al laten weten dat het rioolgemaal verplaatst zal worden. Het heeft lang geduurd voor de gemeente een goede oplossing kon vinden. Dat had te maken met de complexiteit van de zaak, waarbij technische uitvoerbaarheid, bereikbaarheid, overlast en planning een rol speelden.

Nieuwe brug
Het rioolgemaal wordt verplaatst naar het begin van de Hazelaarlaan, aan de kant van de Dubbelsteynlaan-Oost. De bedieningskast, van een veel kleiner formaat dan de huidige, komt op de hoek, op de plaats waar deze ook in de oorspronkelijke bouwtekening stond. Het rioolgemaal wordt voorzien van een geluidsdicht deksel om geluidshinder te voorkomen.
Vanwege de bereikbaarheid van de woningen en voor hulpdiensten en bouwverkeer kan de gemeente deze verplaatsing pas uitvoeren na de ingebruikname van de brug aan de andere kant van de Hazelaarlaan richting Oudendijk. Dit is halverwege 2020. Tegelijkertijd begint dan de bouw van de brug aan de kant van de Dubbelsteynlaan-Oost. De gemeente ziet hierin een goede oplossing met zo min mogelijk hinder voor de omgeving.