Minipaardje Silver bevallen van veulentje Stadsboerderij Weizigt DordrechtDORDRECHT – Nog een goede reden om naar Stadsboerderij Weizigt te gaan: zondag 19 mei, rond 02.00 uur, is minipaardje Silver bevallen van een merrieveulen.

 

 

 

Zij heeft dit geheel op eigen kracht gedaan. Zowel Silver als haar nog naamloze veulen maken het goed en zijn te bezoeken in de stallen van de Stadsboerderij. De kleine merrie ligt voorlopig nog rustig in de stal en wordt goed beschermd door haar moeder. Hoewel Silver een bijzondere vacht met stippels in de kleuren donkergrijs en wit heeft, is de vacht van haar dochter meer effen gekleurd. Geen vlekken of stippels, maar wel een verloop van donker- naar lichtgrijs is te zien. Bij het pas geboren minipaardje kan de kleur van de vacht overigens nog veranderen in de komende weken.

 

Kraamvisite
Silver en haar veulentje staan gezond en wel in de stal van Stadsboerderij Weizigt, evenals de drie moeders van het Schoonebeeker schapenras met hun lammetjes. Iedereen is van harte uitgenodigd om de dieren te bezoeken. De Stadsboerderij is elke dag geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur en gratis toegankelijk.

 

Halverwege maart was er een heuse geboortegolf op de Stadsboerderij met het lammetje van een Oussant schaap en vijf geitenlammeren. In mei worden er nog meer dieren geboren. Vorige week dinsdag een ram, op woensdag een ram en een ooi en dit weekend nog drie lammetjes: een ram en twee ooien.