Zoeken


preventie & herstelondersteuning

Militairen schieten op het Statenplein DordrechtDORDRECHT – De Landmacht brengt op donderdag 23 mei een bezoek aan Dordrecht. Militairen en sportinstructeurs van 13 Lichte Brigade laten op het Statenplein zien wat hun werk inhoudt en hoe zij dit uitvoeren.

 

 

 

 

Vanaf 10.00 uur rijden de zware voertuigen van 41 Pantsergeniebataljon het Statenplein op. Vanaf 11.00 uur is het plein gereed en kan iedereen op en rond het Statenplein kennis maken met de militairen en materieel van de Koninklijke Landmacht. Sportievelingen kunnen ook zelf aan de slag met de nodige sportactiviteiten. Militairen lopen sociale patrouilles, er wordt een veteranencafé ingericht en er is een werving aanwezig. Bezoekers kunnen proeven van de uienrats, gevechtsrantsoenen en overig militair voedsel. Om 16.00 uur wordt het plein opgeruimd en vertrekt de militaire colonne weer richting de kazerne in Oirschot.