Zoeken


preventie & herstelondersteuning

Militairen schieten op het Statenplein DordrechtDORDRECHT – De landmacht gaat 23 mei op bezoek in Dordrecht! Militairen en sportinstructeurs van 13 Lichte Brigade staan die dag voor de klas in het Waltburg college te Dordrecht, om leerlingen kennis te laten maken met het beroep van een militair.

 

 

 

 

Tevens nemen de militairen uit Oirschot het Statenplein in Dordrecht over, om daar te laten zien wat hun werk inhoudt en hoe ze dit uitvoeren. Vanaf 10.00 uur rijden de zware voertuigen van 41 Pantsergeniebataljon het Statenplein op. Vanaf 11.00 uur is het plein gereed en kunnen de Dordtenaren en bezoekers op en rond het Statenplein kennis maken met militairen en materieel van de Koninklijke Landmacht.

Sportievelingen kunnen ook zelf aan de slag met de nodige sportactiviteiten. Militairen lopen sociale patrouilles, er wordt een veteranencafé ingericht en uiteraard is ook werving aanwezig.

Bezoekers kunnen proeven van de uienrats, gevechtsrantsoenen en overig militair voedsel. Om 16.00 uur wordt het plein opgeruimd en vertrekt de militaire colonne weer richting de kazerne in Oirschot.