HVC brand in bunker Baanhoekweg DordrechtDORDRECHT – Woensdagavond is er brand ontstaan in de afvalbunker van HVC op de Baanhoekweg . Hoewel de brand na enkele uren onder controle was, is de broei voorlopig nog niet gedoofd.

 

 

 

 

 

Volgens woordvoeder van de Veiligheidsregio ZHZ, Gerben van den Boom is de plek waar de brand is ontstaan heel moeilijk bereikbaar. “We zijn met veel ploegen uitgerukt maar het is vooral dankzij de veiligheidsvoorzieningen van HVC zelf dat de brand onder controle is gekomen.”

“De sprinklers van het afvalverwerkingsbedrijf hebben hun werk goed gedaan. Ook is HVC direct begonnen om de berg afval uit elkaar te halen om dichter bij de broei te komen. Wij hebben metingen in de omgeving verricht om te kijken of er geen schadelijke stoffen vrijgekomen zijn. Uit deze metingen is niets bijzonders gebleken. Wel was er sprake van stankoverlast.” Met name ten oosten van de fabriek, in Sliedrecht en ook Gorinchem tot aan Tiel zou de brandlucht geroken zijn. Lees vandaag meer over de consequenties voor het bedrijfsproces in Dordt Centraal.