Zoeken


preventie & herstelondersteuning

Nieuwe verkeerssituatie Afrit A16 Rijksstraatweg DordrechtDORDRECHT – Volgens Rijkswaterstaat is het even wennen en stroomt het verkeer er straks beter door dan voorheen.

 

 

 

 

 

Volgens ondernemers op bedrijventerrein Dordtse Kil 3 is de nieuwe afrit 20 op de A16 helemaal geen verbetering en is het wachten op een ernstig ongeval. Afgelopen weekend was de afrit richting ’s-Gravendeel en N3 vanuit Rotterdam afgesloten vanwege de werkzaamheden. Voorheen sloot deze afrit aan op vier opstelstroken: twee richting N3 en twee richting Kiltunnel/Dordtse Kil 3. In de nieuwe situatie sluit de afrit aan op de Rijksstraatweg, waar twee stroken richting N3 gaan en één rechtsaf richting tunnel en bedrijventerrein. Vanochtend leverde dat meteen gevaarlijke situaties op. Verkeer dat de afrit wilde nemen moest zich al ruim zeshonderd meter ervoor opstellen op de vluchtstrook. Automobilisten die dit te laat doorhadden, probeerden op het laatste moment nog uit te voegen, wat tot zeer gevaarlijke situaties leidde. Zo gevaarlijk dat Rijkswaterstaat de afrit zelfs een kwartier lang helemaal afsloot.

Lees meer op www.dordtcentraal.nl