Zoeken


preventie & herstelondersteuning

City Swim Dordrecht levert 215.000 euro opDORDRECHT – De Swim to Fight Cancer Dordrecht vindt dit jaar plaats op zaterdag 31 augustus. De inschrijving voor de vijfde editie van het sportieve sponsorevenement voor KWF is vanaf komende zaterdag geopend.

 

 

 

 

Vorig jaar werd met de Dordtse City Swim het mooie bedrag van 225.165 euro opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek naar kankerbestrijding, onder toezicht van KWF. De organisatie gaat deze jubileumeditie voor minimaal een even groot bedrag. Het bestuur van editie 2019 bestaat uit Erik van Heijningen (voorzitter), Piet van ’t Zelfde (directeur), Inge Wouters (secretaris), Sander van Triet (penningmeester), Kor Florijn, John Koreman, Maurice Persijn, Romilde de Bruyn (allen evenementenorganisatie) en Miriam Kieboom (communicatie). Het bestuur bestaat geheel uit vrijwilligers.

Op het programma staan in elk geval weer de 2,5 kilometer Dwars door Dordt en over de rivier, alleen voor zeer geoefende zwemmers van 16 jaar en ouder, en diverse afstanden voor jong en ouder in de Kuipershaven en Nieuwe Haven. Net als voorgaande vier jaren zal de organisatie met hulp van de Dordtse Reddingsbrigade, jury en vele vrijwilligers weer toezien op de veiligheid, in het water en op de kant. Zo zullen de kinderen tot 12 jaar weer met de oranje Safeswimmers zwemmen.

Inschrijven kan vanaf 13 april op www.swimtofightcancer.nl/dordrecht.

 

Bron : Dordt Centraal