Zoeken


preventie & herstelondersteuning

Van-Beveren-familieportret-Dordrechts-Museum-low-resDORDRECHT – Het Dordrechts Museum heeft op de kunstbeurs TEFAF in Maastricht een zeldzaam familieportret ontdekt van vóór de Beeldenstorm.

 

 

 

 

 

 

 

Het schilderij is verworven door de Bedrijfsvrienden van het museum en keert na meer dan 4 eeuwen weer terug in Dordrecht. De nieuwe aanwinst wordt toegevoegd aan de tentoonstelling Werk, bid & bewonder en is meteen te bewonderen. Het schilderij is afkomstig uit de Grote Kerk van Dordrecht en toont de familie Van Beveren, een belangrijke regentenfamilie uit Dordrecht. Zij waren wijnhandelaren en burgemeesters. Afgebeeld zijn Pieter van Beveren met zijn eerste vrouw Alid Muys van Holy en zijn tweede vrouw Engelberta van der Lindt, beiden ook uit prominente Dordtse families.