Zoeken


preventie & herstelondersteuning

08-01-2019

Politie logo 2016DORDRECHT – Voor heling van een enorme hoeveelheid koper zijn een 60-jarige Dordtenaar, twee jongens van 14 en 16 uit Dordrecht en een 20-jarige vrouw uit Alblasserdam aangehouden.

 

 

 

 

 

 

De zaak kwam aan het rollen door een anonieme melding aan de politie. Er werd gemeld dat eind december een partij van zo’n 7000 kilogram koper gestolen was uit een bedrijf aan de Vierlinghstraat. De melder gaf ook aan dat het metaal te vinden was in een bedrijfspand aan de Helmholtztraat.

Het bekijken van de camerabeelden van het bedrijventerrein bevestigde dat er in het weekend vóór Oud & Nieuw daadwerkelijk meerdere rollen koper waren weggenomen én waar de vermoedelijke vindplaats te vinden was. Rechercheurs maakten vervolgens een plan om tot aanhoudingen over te gaan. Ze belden de eigenaar van het pand aan de Helmholzstraat met de mededeling dat zij later die dag zijn pand wilden doorzoeken en vroegen om zijn medewerking. Kort na dat telefoontje kwamen meerdere mensen naar het pand om het daar opgeslagen koper weg te halen. Die kans kregen ze niet, want agenten wachtten hen op. De vrouwelijke verdachte werd in de buurt aangehouden. In het pand werden ook honderden (vermoedelijk) xtc-pillen aangetroffen en zo’n 25.000 Viagrapillen in beslaggenomen.

De verdachten zitten vast en de politie onderzoekt de zaak verder. Op de camerabeelden zijn namelijk nog meer mensen te zien in wie de recherche geïnteresseerd is. De politie roept hen op zich te melden.