Zoeken


preventie & herstelondersteuning

Kiem is tweede Afvalvrije SchoolDORDRECHT – De chauffeur van HVC bracht woensdag aan de leerlingen van Kiem een belangrijk bericht van Sinterklaas. De Sint maakt zich namelijk grote zorgen over het afval in de zee, de plastic soep. Hij roept de kinderen op om mee te helpen rommel op te ruimen en afval goed te scheiden. Nadat de brief door de directeur van Kiem, Hans de Ruiter, in ontvangst was genomen en voor was gelezen aan de leerlingen, startte Kiem officieel als Afvalvrije School (de tweede school in Dordrecht). 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiem is al langere tijd actief met afval bezig. De leerlingen van groep Zwaluw hebben zich vorig jaar verdiept in het onderwerp plastic soep. Zij scheiden vanaf dat moment al hun plastic afval en drinkpakjes. Deze leerlingen spraken met de chauffeur van HVC over het juist scheiden van het afval. Wat mag er eigenlijk in welke bak? De leerlingen weten heel goed waarom het belangrijk is om afval op te ruimen en het afval te scheiden. Van afval maak je namelijk weer nieuwe dingen. Een van de leerlingen vertelde dat recyclen betekent dat je van kleine dingen weer grote dingen maakt. Veel van de pauzehapjes en lunchpakketjes worden al in herbruikbare doosjes en flesjes meegegeven door de ouders. Zo is er al een stuk minder verpakkingsafval. Lees meer op :   https://dordtcentraal.nl/actueel/kiem-is-tweede-afvalvrije-school/