Condoleanceregister voor kinderen en moeder PapendrechtPAPENDRECHT – Zowel in de hal van het gemeentehuis als in Bij Bosshardt aan de Staringlaan in Papendrecht is vandaag een condoleanceregister ingericht naar aanleiding van het gezinsdrama in een woning aan de Cremerstraat, waarbij zaterdagochtend vier doden vielen. Bron Dordt Centraal 

 

 

 

 

 

 

 

Het politieonderzoek naar de vier dodelijke slachtoffers die zaterdagmorgen zijn aangetroffen in de Papendrechtse woning is in volle gang. De oorzaak van de brand wordt ook in dit onderzoek meegenomen. Het onderzoeksteam gaat er op basis van de eerste onderzoeksresultaten vanuit dat de beide ouders en hun twee kinderen (een jongen van 4 en een meisje van 6) door geweld om het leven zijn gekomen. Er zijn sterke aanwijzingen dat de 32-jarige vader de twee kinderen en de vrouw van 32 om het leven bracht en vervolgens zichzelf van het leven heeft beroofd.

De recherche doet buurtonderzoek en spreekt met getuigen en andere direct betrokkenen. De familie van de slachtoffers wordt bijgestaan door familierechercheurs. De politie roept eventueel nog niet gesproken getuigen op om zich te melden. Dat geldt ook voor mensen die in de omgeving wonen en mogelijk camerabeelden hebben die meer informatie kunnen opleveren.

Papendrecht betoont op allerlei manieren medeleven met de nabestaanden en de omgeving. Burgemeester Aart-Jan Moerkerke ging op het gemeentehuis in gesprek met omwonenden die getuige waren van het drama. “Papendrecht is aangeslagen en de buurt is in shock”, zei de burgemeester zaterdag. “Ik kan u niet vertellen hoe we ons voelen. We zijn in gedachten bij familie en vrienden van de slachtoffers. We kunnen ons niet indenken hoe groot dit verlies voor hen is. Vanmiddag heb ik ook gesproken met omwonenden. Het verdriet om het verlies in de buurt is groot. Sommigen hebben de slachtoffers weggedragen zien worden. Dit heeft veel impact gehad uiteraard. En onze gedachten gaan uit naar de hulpverleners.  Er is veel respect voor hen die snel ter plaatse waren. Er is adequate hulpverlening geboden onder voor iedereen zeer emotionele omstandigheden.”