Zoeken


preventie & herstelondersteuning

1ste Drechtsteden Winter Spelen 2018DORDRECHT – De winterse variant van de City Swim. Zo zou je de Drechtsteden Winter Spelen kunnen noemen. De eerste editie van dit sportieve evenement met de ondertitel Schaatsen voor het Leven vindt op zaterdag 24 november plaats in de Sportboulevard Dordrecht.

 

 

 

 

 

 

 

Het wordt een sportieve en gezellige dag vol ijssport met een ‘serieuze ondertoon’. Het doel van de dag is namelijk om een mooi bedrag in te zamelen voor het onderzoek van de Dordtse longchirurg en oncoloog Erik von Meyenfeldt (tweede van rechts op de foto). Wim van de Leur van het Vriendenfonds Albert Schweitzerziekenhuis (links op de foto) werd anderhalf jaar geleden benaderd met de vraag waarom deze stichting eigenlijk nooit eens iets organiseert in de ‘sporttempel’ die pal tegenover het Dordtse ziekenhuis ligt. Een goede vraag vond hij. Samen met Optisport, de ijsclubs die actief zijn in de Sportboulevard en het Sportbedrijf Dordrecht werd daar gisteren het antwoord op gegeven tijdens een perspresentatie op de Dordtse ijsvloer. 

 

Lees meer op : https://dordtcentraal.nl/sport/eerste-drechtsteden-winter-spelen/