zwijndrechtZWIJNDRECHT – In het onderzoek naar de ‘mislukte’ plofkraak in Zwijndrecht is de politie dringend op zoek naar getuigen. De geplande plofkraak op een pinautomaat aan het Hof van Holland werd donderdag 26 juli voorkomen door snel optreden van de politie. De daders gingen er op hun scooter – een Gilera Runner – vandoor. Wie heeft dit duo tijdens hun vlucht gezien? 

 

 

 

 

 

 

In de vroege ochtend van 26 juli om 04.00 uur kreeg de politie de melding dat er aan de betreffende pinautomaat van de ABN – Amro gerommeld werd. Bij de politie ontstond meteen het vermoeden dat het om voorbereidingshandelingen voor een plofkraak ging. Toen de daders de agenten zagen aankomen, gingen ze er samen op een scooter vandoor. Vlakbij de pinautomaat stapte een van de verdachten af en ging er rennend vandoor. De bestuurder reed vervolgens hard weg en ondanks een achtervolgingen door de agenten wisten beiden te ontsnappen.

Was u getuige?
De politie heeft de mislukte plofkraak sindsdien in onderzoek. Rechercheurs spraken met buurtbewoners en stelden diverse camerabeelden veilig. Daarop zijn de daders wel te zien, maar o.a. door gezichtsbedekking is hun identiteit nog niet bekend. Daarom zoekt de politie meer getuigen met informatie over hun vluchtroute. De recherche heeft bovendien een aantal specifieke vragen. Lees meer op : https://www.politie.nl/mijn-buurt/gezochte-personen/2018/augustus/07-getuigen-gezocht-na-%E2%80%98mislukte%E2%80%99-plofkraak-zwijndrecht.html?geoquery=Zwijndrecht,+Nederland&distance=5.0