DORDRECHT –  Dordrecht is in de categorie boven de 100.000 inwoners genomineerd voor  de 9e editie van de Nationale Citymarketing Trofee (NCT). Dordrecht strijdt samen met de gemeenten Den Haag, Dordrecht, Leeuwarden en Tilburg voor de trofee. In 2011 heeft Dordrecht de prijs ook gewonnen en de afgelopen jaren waren onder andere Eindhoven en Den Haag de winnaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

Net als voorgaande edities zijn er twee categorieën waarin genomineerden strijden om de titel “Beste citymarketing gemeente van Nederland”.  In de categorie gemeenten tot 100.000 inwoners maken Doetinchem, Lelystad, Woerden en Zandvoort kans op de prestigieuze trofee. In tegenstelling tot voorgaande jaren konden gemeenten zich dit jaar niet zelf aanmelden voor de NCT. Een groep van experts op het gebied van citymarketing is gevraagd om een selectie te maken van gemeenten die in 2017 progressie hebben gemaakt op citymarketing-gebied. Deze gemeenten zijn vervolgens benaderd met de vraag om die progressie toe te lichten. Daarbij is gekeken naar progressie op aspecten als draagvlak onder partners, co-financiering, doelgroepbenadering, onderzoek & monitoring en uitgevoerde activiteiten.

 

De genomineerde gemeenten presenteren zich binnenkort aan de jury. Op basis van hun inzending en presentatie bepaalt de jury wie de winnaars worden van de NCT 2018.  De jury staat onder leiding van Ton Rombouts, oud-burgemeester van ’s-Hertogenbosch en Citymarketing Personality van het jaar 2017. De jury bestaat verder uit Erik Braun (universitair docent aan de Erasmus Universiteit Rotterdam), Hans Oostendorp (directeur Necker van Naem) en Machteld Beekhuis (adviseur gebiedsontwikkeling en –communicatie Urban Solutions). Peter Kentie (Eindhoven 365) is dit jaar adviseur van de jury. Gemeente Eindhoven won vorig jaar de NCT-trofee in de categorie 100.000+. Dit jaar vindt het Nationaal Congres Citymarketing plaats op maandag 4 juni in Schouwburg de Harmonie in Leeuwarden. Kijk voor meer informatie over het congres op www.nationaalcongrescitymarketing.nl.