Zoeken


preventie & herstelondersteuning

DORDRECHT – Op Stadsboerderij Weizigt is dinsdagochtend een Ouessant-lammetje geboren. Het lam, een wit rammetje, en zijn moeder maken het goed. De Ouessant is het kleinste schapenras ter wereld. Het lammetje is dan ook ongeveer net zo groot als een pak suiker, maar al erg sterk. ( Foto : Foto: Tonny Piket ) .

 

 

 

 

 

 

Vlak voor het middaguur zette moeder schaap het witte mini-schaapje op eigen houtje op de wereld. Het begon al snel te drinken bij zijn moeder en vrolijk rond te scharrelen. Het lammetje staat voor nu nog even bij zijn moeder in de stal om aan elkaar te wennen. Zodra het weer wat mooier wordt, mogen ze lekker samen naar buiten. Op kraambezoek? De Stadsboerderij is, net als de rest van het terrein, elke dag geopend van 09.00 tot 17.00 uur en gratis toegankelijk.