Zoeken


preventie & herstelondersteuning

PolitiepistoolDORDRECHT – Donderdagmiddag zagen twee jongetjes van zeven en negen jaar oud een revolver in de bosjes liggen bij de Bloys van Treslongstraat in Dordrecht .Het wapen lag in de struiken tussen de Jan van Brakelstraat en de Jan de Heanstraat. De jongens schoten er twee keer mee op een muurtje en namen het vuurwapen toen mee naar huis. De vader van één van de jongetjes belde meteen de politie.

 

 

 

 

 

 

 

Agenten stelden een onderzoek in en doorzochten de bosjes. Het wapen werd veilig gesteld en wordt bekeken op sporen. De jongens zijn dringend toegesproken over het gevaar van het schieten met de revolver. Voor een volgende keer weten ze nu dat hun, overigens volkomen logische jongensgedrag, ook gevaren kan opleveren. Bel in zo’n geval meteen 112 en laat het vuurwapen liggen. Een revolver is een vuurwapen met een cilinder waarmee meerdere schoten gelost kunnen worden, meestal z’n zes keer.