Zoeken


preventie & herstelondersteuning

09-02-2018

20180902 Fiets aan hand midden voorstraat Dordrecht TstolkDORDRECHT – Om extra aandacht te vestigen op het fietsverbod tijdens winkelopeningstijden heeft de gemeente in overleg met winkeliers in de Dordtse binnenstad een aantal bijzondere fietsborden laten maken. Het ontwerp is van Monique Korevaar. Het eerste exemplaar werd vanmiddag in aanwezigheid van de wethouders Sleeking en Van der Linden onthuld op de Voorstraat.

 

 

 

 

 

 

Joyce van den Heuvel, eigenaresse van MyBag op de Voorstraat Midden, zal het onder haar hoede nemen. De komende tijd komen er nog zes van deze borden bij in de binnenstad. Ze worden geadopteerd  door winkeliers die ze ’s morgens op straat zetten en ’s avonds weer naar binnen halen. Het ‘schapenbord’ is een extra waarschuwing naast de officiële  verkeersborden die er al staan. Voor wie het nog niet weet: fietsen in het voetgangers- en kernwinkelgebied is alleen toegestaan van maandag tot en met  donderdag tussen 07.00 en 11.00 uur en tijdens winkelsluiting. Wie er buiten die tijden fietst, riskeert een boete van 64 euro. Voor brommers is de boete 104 euro.