Zoeken


preventie & herstelondersteuning

Zeventien jarige Bo van der Matten ontvangt jongerenlintje 'De Dordtse belofte'DORDRECHT – De zeventien jarige Bo van der Matten kreeg dinsdagmiddag uit handen van burgemeester Kollf en voorzitter Rik van der Linden het jongerenlintje ‘De Dordtse Belofte’. Bo ontving het jongerenlintje voor zijn inzet als vrijwilliger bij zwem- en waterpolovereniging MNC. 

 

 

 

 

 

 

 

Volgens de jury van de Dordtse Belofte verdient Bo de onderscheiding, omdat hij meer voor de vereniging doet dan van een 17-jarige verwacht mag worden. Hij heeft veel talent voor organiseren en zet dat in voor de club. Bo zet zich al ruim vier jaar in. Hij is betrouwbaar en beschikt over het nodige verantwoordelijkheidsgevoel bij het geven van zwemonderwijs. Hij is daarmee een voorbeeld voor zijn leeftijdsgenoten.

Bijzondere prestatie
Het jongerenlintje ‘De Dordtse Belofte’ is een onderscheiding voor jongeren van 6 tot 21 jaar die een bijzondere prestatie leveren voor anderen of voor de stad. Het is de zesde keer dat de gemeente de onderscheiding uitreikt. In 2017 is een aanvraag ingediend en de jury heeft dit verzoek gehonoreerd. De jury bestond dit keer uit: Irene Koene (VVD), Loudy Nijhof (BvD), Ineke Jager (SP) en Rik van der Linden (voorzitter) portefeuillehouder jeugd.