Zoeken


preventie & herstelondersteuning

20180901-Burgemeester-zegt-nee-in-stadhuis-tegen-joints-die-werden-aangeboden-door-Philip-Elzerman-Tstolk-002DORDRECHT – Philip Elzerman, voorman van The Zipps, heeft tijdens de nieuwjaarsreceptie (dinsdagavond) burgemeester Kolff twee jointjes aangeboden. Met deze ludieke actie hoopte Elzerman dat het rookverbod in de Main Stage van Bibelot tijdens het jubileumconcert van The Zipps, op zaterdag 17 februari, wordt opgeheven.

 

 

 

 

 

 

Helaas gaat dit feest niet door. Zoals de burgemeester dinsdag al twitterde; de Tweede Kamer gaat over het verbod en de Voedsel- en Warenautoriteit over de handhaving. Een nee dus voor de zanger en de jointjes nam burgemeester Kolff ook al niet aan. Hij vond het niet passend om verdovende middelen aan te nemen. Elzerman: “Ik heb hem gevraagd of hij wel eens een jointje heeft gerookt. Hij zei toen ‘dat wil ik niet ontkennen’.” Elzerman weet nog een reden waarom de burgervader de pretsigaretten niet aannam. “De burgemeester vertelde dat hij veel moeite heeft gehad om van het roken af te komen. Hij wil niet meer geconfronteerd worden met rookwaar.” Maar hoe moet het nu met het jubileumconcert? “Om dat echte jaren zestig gevoel terug te krijgen gaan we wierrook branden. Geen jampotjes met zand erin, maar emmers vol wierrook. En dan de luchtverversingapparatuur op halve kracht zetten.” Er zijn nog kaarten beschikbaar voor het concert. Te bestellen via de site van Bibelot.