20162106-Papendrechtse-brug-komend-weekend-dicht-TstolkDORDRECHT – In de nacht van woensdag 29 op donderdag 30 november en in de nacht van donderdag 30 november op vrijdag 1 december wordt de Merwedebrug in de N3 van middernacht tot vijf uur ‘s morgens afgesloten voor alle verkeer, behalve openbaar vervoer. Dit gebeurt in verband met werkzaamheden aan de besturing en bediening van de brug. Bron : Dordt Centraal 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het verkeer wordt omgeleid via de A15-knooppunt Ridderkerk-A16 en vice versa. Tijdens de afsluiting leiden verkeersregelaars fietsers en voetgangers veilig in groepen over de brug heen. De bussen van Arriva mogen bij uitzondering de brug gebruiken tijdens de werkzaamheden. Zij worden hierbij begeleid door de verkeersregelaars die bij de brug aanwezig zijn.

Werkzaamheden

Rijkswaterstaat controleert en test of de besturing en bediening van de brug aan de gestelde eisen voldoet en past deze zo nodig aan. Dit betreft zowel de lokale bediening als de bediening op afstand vanuit de verkeerscentrale, Tijdens het testen zal het beweegbare deel van de brug regelmatig in beweging komen. Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren is het nodig de brug voor alle verkeer af te sluiten.