Zoeken


preventie & herstelondersteuning

Knuffelberen voor ambulance ambulancepost ZwijndrechtZWIJNDRECHT – Niet minder dan 4272 traumabeertjes zijn vandaag symbolisch overhandigd aan de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid. Ze zijn bedoeld om zieke of gewonde kinderen die met de ambulance mee moeten, troost en afleiding te bieden. Het ambulancepersoneel vindt de beren onmisbaar in het contact met kleine kinderen, maar helaas worden ze niet vergoed door de zorgverzekeraars.

 

 

 

 

 

 

Daarom deed de dienst – toen de berenvoorraad deze zomer ten einde liep – een oproep via sociale media aan donateurs. Een onwaarschijnlijk hoge respons van bedrijven, stichtingen, scholen en particulieren uit het hele land was het gevolg: ruim vijftig grote en kleine sponsors meldden zich om een of meer dozen met 24 zogeheten Goodbears te schenken, uiteindelijk werden het 178 dozen in totaal. Op de foto geven dames van Kringloop De Cirkel uit Hardinxveld-Giessendam, een van de grootste schenkers, een arm vol beren aan directeur Hans Janssen, onder toeziend oog van een ambulancebemanning. Met het huidige aantal nieuwe beren kan de dienst vele jaren vooruit. Zo lang zelfs, dat een deel van de knuffels ter beschikking zal worden gesteld aan buurregio’s om te voorkomen dat de beren jaren op de plank staan te wachten terwijl veel kinderen in moeilijke situaties troost nodig hebben. De Ambulancedienst dankt alle gulle schenkers hartelijk namens de kinderen die komende jaren onverhoopt te gast zullen zijn in de ambulance.