20160701 Speurtocht leidt naar hennepkwekerij Leerparkpromenade Dordrecht Tstolk 004DORDRECHT – In een woning aan de Bosboom Toussainstraat 91 is ruim 40 kilo henneptoppen aangetroffen. De vondst van de hennepdrogerij is voor burgemeester Kolff reden de woning te sluiten (voor een periode van drie maanden) en niet eerst een waarschuwing te geven.

 

 

 

 

 

 

 

Sluiting van een woning is een serieuze afweging die een burgemeester niet zomaar neemt. De burgemeester heeft in dit geval een aantal belangrijke afwegingen gemaakt. Zo is er ruim 40 kilo henneptoppen gevonden. “Dat is een serieuze hoeveelheid hennep, omdat hennep op zich namelijk niet zo veel weegt. Verder zijn er in de woning resten gevonden van eerdere druggerelateerde activiteiten. De eigenaar heeft ook op geen enkele manier onderzoek gedaan naar de huurder of er moeite voor gedaan om er zeker van te zijn dat tijdens de verhuur van het pand geen illegale activiteiten plaats hadden in het pand”, verklaart de gemeente.

De huurovereenkomst is na de vondst direct ontbonden. De woning kan de komende 3 maanden niet bewoond worden. De gemeente benadrukt dat het belangrijk is dat er hard wordt opgetreden tegen illegale praktijken in woningen. “Het kweken en drogen van hennep is verboden en kan zeer gevaarlijke situaties opleveren. Te denken valt aan brandgevaar en geweld in de vorm van rip-deals en liquidaties.”