DORDRECHT – De Wantijbrug in de N3 wordt in de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 september van 21.00 tot 03.00 uur afgesloten voor alle verkeer behalve openbaar vervoer in verband met werkzaamheden aan de besturing en bediening van de brug. 

 

 

 

 

 

 

 

Rijkswaterstaat test of de besturing en bediening van de brug aan de gestelde eisen voldoet en past deze zo nodig aan. Dit betreft zowel de lokale bediening als de bediening op afstand vanuit de verkeerscentrale. Tijdens het testen zal het beweegbare deel van de brug regelmatig in beweging komen. Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren is het nodig de brug voor alle verkeer af te sluiten. Het verkeer wordt met borden langs de weg omgeleid via de Prins Hendrikbrug. Vervoer voor gevaarlijke stoffen wordt omgeleid via de gebruikelijke omleidingsroute.

Tijdens de afsluiting leiden verkeersregelaars fietsers en voetgangers veilig in groepen over de brug heen. De bussen van Arriva mogen bij uitzondering en onder begeleiding van verkeersregelaars de brug gebruiken tijdens de werkzaamheden. Ook de scheepvaart is tijdelijk gestremd door de werkzaamheden.