Zoeken


preventie & herstelondersteuning

DORDRECHT – De politie heeft een gestolen schilderij teruggevonden. Het schilderij verdween uit de Grote Kerk in Dordrecht. Het gaat om het schilderij ‘Blij samen’ van de Brabantse kunstenaar Aart de Lange. Iemand nam het doek op klaarlichte dag mee, nog niet precies bekend wanneer. Het schilderij lag in de auto van twee aangehouden verdachten. De kunstenaar is zeer verheugd met de vondst. “Kijk maar, ik spring een gat in de lucht”. ( Foto: Aart de Lange )

 

 

 

 

 

 

Agenten hielden de twee mannen van 26 en 36 jaar op woensdag 9 augustus rond middernacht aan op het moment dat ze inbraken bij een failliet hotel op de Johan de Wittstraat in Dordrecht. Ze namen daar onder andere een televisiescherm en een reisbedje mee. Nader onderzoek in hun auto leverde het gestolen schilderij op. De politie onderzoekt of de twee ook verantwoordelijk zijn voor de diefstal van het kunstwerk.