Solar Challenge 2016DORDRECHT – Aankomende donderdag 8 juni vindt bij Duurzaamheidscentrum Weizigt de jaarlijkse ontwerpwedstrijd van Focus op Bèta plaats. Brugklassers uit Dordrecht, Zwijndrecht en Papendrecht strijden tegen elkaar met een zelf ontworpen zonnepaneelautootje. Extra bijzonder is de aanwezigheid van het Nuon Solar Team. Zij nemen hun eigen solar car mee en zullen plaatsnemen in de jury.

 

 

 

 

 

 

Al meer dan zeven jaar werken nagenoeg alle middelbare scholen van de verschillende Drechtsteden en Duurzaamheidscentrum Weizigt, binnen het samenwerkingsverband Focus Op Bèta (FOB), samen om havo- en vwo-leerlingen te enthousiasmeren voor bètavakken. Het doel van deze samenwerking is om het bèta-onderwijs in de regio te versterken door middel van technische opdrachten voor klas 1, 2 en 3 en door het organiseren van een profielwerkstukwedstrijd. Voor klas 1 is dit de Solar Challenge. Leerlingen worden uitgedaagd om zelf een autootje te ontwerpen wat zo snel mogelijk een bepaalde afstand kan afleggen, waarbij de aandrijving plaatsvindt middels een zonnepaneeltje en een motortje. De twee beste groepjes van iedere school komen donder 8 juni tegen elkaar uit om te kijken wie de snelste auto heeft.

 

Naast de zelfontworpen solar cars, kan ook solar car Nuna bewonderd worden aankomende donderdag. Speciaal voor de ontwerpwedstrijd parkeert het Solar Team de beroemde zonnewagen op het terrein van Weizigt. Op 8 oktober 2017 zal de nieuwste variant van Nuna tegen universiteiten van over de hele wereld racen.