VoorstraatDORDRECHT – Vanaf dit weekend, het Pinksterweekend, zullen handhavers van de gemeente, winkels die open zijn buiten de vastgestelde uren zoals opgenomen in de Verordening Winkeltijden Dordrecht aanspreken en beboeten. Aanstaande zondag mogen winkels niet open en aanstaande maandag alleen tussen 12.00 uur en 18.00 uur.

 

 

 

 

 
De gemeente biedt winkels de gelegenheid om op zondagen open te zijn vanaf 12.00 uur. Op zondagen wanneer dit samen valt met een eerste feestdag mogen de winkels niet open zijn. Daar gaat de gemeente hier nu – mede na ontvangen klachten – op handhaven. Een aantal winkels adverteert actief met openingstijden op momenten dat ze niet open mogen zijn. De gemeente heeft winkeliers hier op aangesproken. Verschillende bewoners en ondernemers hebben bij de gemeente aangegeven dat zij zich ernstig storen aan de overtreders. Niet alleen omdat er afspraken zijn over zondagsrust, maar ook omdat sommige winkels zich netjes aan de regels houden en anderen zich niet aan de regels houden.


Wat gebeurt er bij een overtreding?

Bij constatering van een overtreding wordt een proces-verbaal aangezegd in de winkel en wordt de ondernemer uitgenodigd voor het afleggen van een verklaring op een nader tijdstip. Na dit gesprek wordt het proces-verbaal opgesteld en doorgestuurd naar de officier van justitie. Boetes kunnen variëren van € 600,- tot 6.000,- per overtreding.