Zoeken


preventie & herstelondersteuning

DORDRECHT – Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Dit brengt vaak veel angst en onzekerheid met zich mee. Vooral tijdens het wachten op de uitslag van onderzoeken of röntgenfoto’s. De Breast Clinic, een speciale afdeling binnen het Albert Schweitzer ziekenhuis, geeft vrouwen doorgaans binnen een uur de uitslag van hun borstfoto.

 

 

 

 

 

 

Dit kan doordat de radioloog de foto’s direct zelf beoordeelt. Patiënten hoeven daarvoor niet eerst naar de chirurg waar ze soms wel tien dagen op de uitslag moeten wachten. Dus de Breast Clinic geeft minder onzekerheid en een vele malen minder lange wachttijd. Deze werkwijze komt in aanmerking voor de VGZ Zinnige Zorg Award 2017, de publieksprijzen die zorgverzekeraar VGZ toekent aan zorgvernieuwingen die leiden tot zinnige zorg.

De Breast Clinic is een van de tien genomineerde ideeën. De tien kandidaten dingen mee naar drie prijzen: 10.000 euro voor de winnaar (gouden award), 5.000 euro voor nummer twee (zilveren award) en 2.500 euro voor de derde plaats (bronzen award). De winnaars kunnen hun prijs besteden aan zorgvernieuwing. Het Nederlandse publiek bepaalt vanaf 15 mei wie de drie finalisten zijn op www.zinnigezorgaward.nl. Een deskundige jury beoordeelt 6 juni op een speciale finaleavond de drie gekozen ideeën met de meeste stemmen. De prijsuitreiking vindt plaats in het hoofdkantoor van VGZ in Arnhem.