20171403 Landmachtdagen in Dordrecht Tstolk 001REGIO – De landmacht gaat in de week van 8 tot en met 13 mei op bezoek in heel Nederland. Militairen van 13 Lichte Brigade staan door de week voor de klas in Zeeland, Noord-Brabant, Zuid-Holland en Limburg om leerlingen te vertellen over wat het betekent om dit beroep uit te oefenen.

 

 

 

 

 

 

Op zaterdag 13 mei trekken de landmachtmilitairen  van 13 Lichte Brigade naar Eindhoven, Weert en Rotterdam om daar te laten zien wat hun werk inhoudt en hoe ze dit uitvoeren. Op donderdag 11 mei worden militairen van 41 Pantsergeniebataljon beëdigd in Dordrecht. Militairen van 41 Pantsergeniebataljon verblijven vanaf woensdag 10 mei in Rotterdam en op vrijdag 12 mei bezoeken zij meer dan 60 lagere scholen in de regio. Op 13 mei organiseren ze een open dag op het terrein nabij de Euromast.  Op donderdag 11 mei organiseren zij een beëdiging in Dordrecht.

Tijdens een beëdiging zweert een militair trouw aan de Koning en belooft hij gehoorzaamheid aan de wetten. Militairen leggen deze eed of belofte altijd af op hun eenheidsvaandel tijdens een ceremoniële plechtigheid. Op 11 mei zal een dergelijke plechtigheid in het openbaar gehouden worden en is dus voor eenieder vrij toegankelijk. De ceremonie waarbij ook enkele medailles zullen worden uitgereikt zal plaatsvinden op het Statenplein in Dordrecht.